Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ποια είναι σήμερα η κατάσταση στη χώρα έχει εδώ επισημανθεί από πολλούς και καλούς συντρόφους. Πως νοιώθει ο αγρότης, πως νοιώθει ο νέος, ο νέος ως μη εργαζόμενος, ως εργαζόμενος των 400 ευρώ, αλλά που δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι εκφράζεις αυτή τη γενιά όταν δεν είσαι ο νέος κι εσύ των 400 ευρώ αλλά είσαι ο καλοζωισμένος και αγαπητός των μέσων που προωθούν το life style και στην πολιτική.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από το life style στην πολιτική, ο λαός μας έχει προβλήματα με το every day life, με την καθημερινή ζωή του και δεν μπορούμε να πουλάμε φύκια έστω και ροδοκόκκινα για μεταξωτές κορδέλες σε ένα λαό που πάσχει, σε μια νεολαία που οδηγείται στο περιθώριο της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής.

Πιστεύω συντρόφισσες και σύντροφοι ότι προσεγγίζοντας με ειλικρίνεια, με τη γλώσσα της αλήθειας, τη γλώσσα που όταν εκφέρει το λόγο της, αυτός που το κάνει αναλαμβάνει και κάποιο κόστος. Όταν έτσι απευθυνόμαστε στο λαό, μπορούμε να προχωρήσουμε με σιγουριά για τη νίκη.

Εδώ είμαστε, φτάνει πια να βάζουμε το δέντρο μπροστά από το δάσος. Το δέντρο είναι οι φιλοδοξίες, οι ματαιοδοξίες μας, οι τίτλοι, οι αρμοδιότητες, οι εξουσίες, δόξα τω Θεώ νιώθω χορτάτος από αυτά, δεν πείνασα ποτέ μου γιατί πραγματικά όποιος πεινάσει μια φορά για εξουσία, πεινάει σε όλη του τη ζωή, όπως συμβαίνει με αυτούς που έχουν ως μοναδικό τους έρωτα τον πλούτο, που έχουν την κατάληξη τελικά του βασιλιά Μίδα, γιατί όσο χρυσάφι και αν συγκεντρώνουν δεν νιώθουν ποτέ πληρότητα ικανοποίηση.

Το δάσος όμως είναι η πατρίδα, είναι οι ανάγκες, τα δίκαιά της, τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Το δάσος είναι αυτός ο λαός, οι ελπίδες του, τα οράματά του, τα δικαιώματά του. Αρκετά βάλαμε το δέντρο μπροστά από το δάσος. Εμπρός τώρα συντρόφισσες και σύντροφοι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δύναμή μας θα είναι η ενότητά μας.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές και η μεγάλη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία που θα στηρίζεται σε μια πανίσχυρη λαϊκή ετυμηγορία. Εκεί είναι ευπρόσδεκτη η συμπόρευση, η συνεργασία, η κοινή προσπάθεια με οποιαδήποτε άλλη πολιτική δύναμη που θα θέλει να σεβαστεί την ετυμηγορία του λαού και δεν θα θέλει να παίξει παιχνίδια εκβίασης της συμμαχικής, της οποιασδήποτε κυβέρνησης συνεργασίας, όπως έγινε ακριβώς αυτές τις μέρες στην Ιταλία, όπου σας είπα κατέρρευσε έτσι η κυβέρνηση Πρόντι και έρχεται ο Καραμανλής της Ιταλίας, ο Καβαλιέρε Μπερλουσκόνι.

Άλλο στόχο έχουμε εμείς και αυτόν πρέπει να υπηρετήσουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό φέρνει και πάλι την αλλαγή, την ανατροπή σε ότι χρειάζεται να κατεδαφιστεί και να ανατραπεί και την υπέρβαση για μια δίκαιη κοινωνία σε μια δυνατή Ελλάδα.

Γεια σας συντρόφισσες και σύντροφοι. Γεια σας ενωμένοι έξω από γραμμές και συστοιχίες, ενωμένοι και αλληλέγγυοι στον αγώνα για τη νίκη που έχει ανάγκη ο τόπος και ο ελληνικός λαός.

Γιατί εγώ τα έχω μ' αυτούς που όχι απλώς δεν τους ήξερε ο θυρωρός τους, αλλά τους ήξερε και απέφευγε και να τους χαιρετίσει. Και αυτοί Κυβερνούν σήμερα τη δύσμοιρη Ελλάδα.

Απόσπασμα από την ομιλία του Απόστολου Κακλαμάνη το Σάββατο15/03/2008 στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Estabilizador e Nobreak, I hope you enjoy. The address is http://estabilizador-e-nobreak.blogspot.com. A hug.