Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

Έξαλλος έκανε παρέμβαση στον κ. Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Ροδίων, διότι … εφάρμοσε τον νόμο ακόμη και έναντι του Δήμου (σχετικά με τις εργασίες στο περιβόητο «Θέρμαι»). Δεν μπαίνουμε στην ουσία του θέματος που έτσι κι αλλιώς εξετάζεται πλέον από τα όργανα της δικαιοσύνης, αλλά στο ρόλο των αιρετών «αρχόντων», που ηγούνται πολιτικά μιας κοινωνίας και έχουν υποχρέωση να τα βάζουν ακόμη και με την δικαιοσύνη (ή και το ίδιο το κράτος), όταν αυτή δεν εξυπηρετεί την κοινωνία όπως θα έπρεπε. Τη κοινωνία όμως, όχι λοιπούς φορείς που επίσης την υπηρετούν. Η δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία του κοινωνίας, όχι όμως και στην υπηρεσία του δήμου που την εκφράζει. Δεν υπάρχει ιεραρχική συσχέτιση μεταξύ τους, αλλά οριζόντια αμφίδρομη διασύνδεση συνέργιας και ελέγχου.

Παρέμβαση στον εισαγγελέα με ακόμη αυστηρότερο ύφος πρέπει κάνει ο Δήμαρχος για τις παραλείψεις της δικαιοσύνης ή της αστυνομίας έναντι της τοπικής κοινωνίας. Σε περίπτωση που ο ίδιος εγκαλείται για τυχόν παραβάσεις, οφείλει να δώσει απλώς εξηγήσεις.

Παρέμβαση στο εισαγγελέα οφείλει να κάνει, με ακόμη αυστηρότερο ύφος για να παραπονεθεί επειδή στη πόλη του, σε συγκεκριμένα σημεία κακοποιούνται καθημερινά μικρά παιδιά και όλοι παραμένουν απαθείς, ενώ η δικαιοσύνη μένει απαθής. Μικρά παιδάκια στα φανάρια, υπό άθλιες συνθήκες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν σε κάποιους μεγάλους το μεροκάματό τους. Όχι δε λέμε να κυνηγηθούν τα παιδιά αυτά για να μην τα βλέπουμε, να κυνηγηθούν αυτοί που τα εκμεταλλεύονται, αλλά και να απολογηθούν οι υπηρεσίες που φέρουν τη ευθύνη να εντοπίζουν και να περιθάλπουν αυτά τα παιδιά, αλλά δεν το κάνουν. Μη γελιέστε, τα παιδιά δεν ξέρουν τι δικαιούνται, δεν ξέρουν τι στερούνται για αυτό δέχονται «οικειοθελώς» να χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο.

Παρέμβαση στο εισαγγελέα οφείλει να κάνει, με ακόμη αυστηρότερο ύφος γιατί δεν αναζητά τους υπεύθυνους φορείς που μένουν απαθείς, τη στιγμή που τα παιδιά αυτά ζουν με τις οικογένειες τους σε άθλιες συνθήκες, αλλά και για το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν την υποχρεωτική από τον νόμο ελάχιστη παιδεία, αφαιρώντας τους από τώρα το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Γι’ αυτά (και για άλλα) θα έπρεπε να κάνει παρεμβάσεις, με αυστηρό και απαιτητικό ύφος ο Δήμαρχος κάθε πόλης στον εισαγγελέα και όχι για να υπερασπιστεί επενδύσεις ιδιωτών, έστω κι αν αυτές γίνονται σε δημοτικά ακίνητα.

Σε μια κοινωνία όμως, που ενοχλείται τόσο πολύ από την θέα των Σιλό τσιμέντων και από τη παραδοσιακή δραστηριότητα των καραβομαραγκών και μένει τόσο αδιάφορη στη θέα παιδιών που κακοποιούνται γύρω μας (δεν είναι απλώς εκμετάλλευση – είναι κακοποίηση), φοβάμαι ότι οι «Αρχές» , ελέω εορτών αυτή την εποχή, θα περιοριστούν στο να διώξουν τα παιδιά που ζητιανεύουν στο δρόμο, ώστε να μη τα βλέπουμε, να μην χαλάει η εικόνα της αγοράς, να μην ενοχλούμαστε οι υπόλοιποι.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/

1 σχόλιο:

marym είπε...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά στους Νέους Σοσιαλιστές Ρόδου!
Ανάμεσα σε όλα τα πολύ ενδιαφέροντα που εκθέτετε στο συγκεκριμένο άρθρο, τοποθετείστε και για το μεγάλο πρόβλημα της ανυπαρξίας κοινωνικής ευαισθησίας, των ανευθυνο-υπεύθυνων δημοτικών αρχόντων.
Πράγματι έτσι είναι, ακριβώς όπως τα περιγράφετε!
Δεν θα κοιτάξουν ποτέ να επιλύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας, θα επαφίενται πάντα στα κόλπα του Χουντίνι και του Χάρυ Πότερ, θα εξαφανίζουν τα "κίτς" φτωχά και εκμεταλλεύσιμα παιδιά, από τα μάτια μας-τις ημέρες των εορτών και παρελάσεων- και θα τα επαναφέρουν στη γνωστή τους θέση, όταν το πανηγύρι τελειώνει.
Κατά την προσωπική μου γνώμη, αυτό γίνεται γιατί ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που τους ψηφίζουμε, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που δεν φροντίσαμε να μάθουν, όσοι επρόκειτο να τους ψηφίσουν, τι είδους κουμάσια ήταν, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που δεν αντιπαραθέσαμε αξιολογώτερη λύση απέναντί τους , την ώρα της κρίσης του λαού.
Και ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ,γιατί τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα και γιατί δεν αντιδρούμε οργανωμένα και δυναμικά.
Αν ξεπεράσουμε τα ατομικά μας συμφέροντα και βρούμε το μονοπάτι για να συναντηθούμε και αν ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, τι πιστεύετε, θα έχουν μέλλον οι "αγύρτες" δήμαρχοι? Θα ξαναεκλεγούν?
Αν όλοι μαζί , άσχετα αν μένουμε στη Ρόδο , στην Αθήνα ή στην Ηλεία, κάνουμε μιά ανοικτή επιστολή και την τοιχοκολλήσουμε έξω από το Δημαρχείο και με μιά ντουντούκα του πάρουμε όλοι μαζί τα αυτιά για 3 ώρες μιά φορά την εβδομάδα για όσο χρειαστεί, αν του αναρτήσουμε όλα τα μπλόκ την επιστολή και αν την στείλουμε σε όλα τα κόμματα...τι πιστεύετε?..θα δουλέψει..ή θα σφυρίζει αδιάφορα?
Προσοχή, Προσοχή !!!
Δεν προτείνω να επαναστατήσουμε , προτείνω να αντιδράσουμε δυναμικά και συσπειρωμένοι.

Φαντάζομαι να τα λέμε..
Χρόνια Πολλά και πάλι!
Μαίρη