Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Είναι σημαντικό για την κοινωνία της Ρόδου

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν οι καιροί ωριμάσουν, αλλαγές λαμβάνουν χώρα με μικρή χρονική διαφορά σε διαφορετικούς χώρους. Κάποιοι αντιλαμβάνονται αυτές τις αλλαγές έγκαιρα και κάποιοι καθυστερούν.
Όταν το ΠΑΣΟΚ πήγε σε εκλογή προέδρου από τη διευρυμένη βάση του κόμματος, χωρίς αποκλεισμούς, εν γνώσει του ότι στη διαδικασία θα συμμετάσχουν και κάποιοι εκτός του κινήματος, η Νεοδημοκράτες περιγέλαγαν τις πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες που εισάγαμε στη ελληνική πολιτική σκηνή.
Λίγα χρόνια μετά, ήρθε και η σειρά της Ν.Δ. να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, καθώς
το ΠΑΣΟΚ είχε αλλάξει πλέον τις πολιτικές προδιαγραφές κι έκανε τους Έλληνες πολίτες πιο απαιτητικούς. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ νιώθουμε περήφανοι για αυτήν την εξέλιξη και επικροτούμε την προσπάθεια της Ν.Δ.
Μπήκαμε κατόπιν στη διαδικασία αναθεώρησης του πολιτικού στίγματος του κινήματος, αλλά και σε διαδικασίες αυτοκάθαρσης με την απενεργοποίηση, ακόμη και την απομάκρυνση στελεχών μας. Αυτό το εξέλαβε η Ν.Δ. ως δείγμα διάλυσης και χάρηκαν με το πολιτικό μονοπώλιο που προδιαγραφόταν. Το αποτέλεσμα τους διέψευσε, καθώς το ΠΑΣΟΚ άλλαξε πραγματικά και
οι συμπολίτες μας ξαναεμπιστεύτηκαν το δημοκρατικό κόμμα.

Ήρθε η ώρα τώρα και υποχρεώνεται από τις εξελίξεις η Ν.Δ. , να δηλώσει αποφασισμένη να διώξει από τον χώρο της όσους πλήγωσαν τον γνήσιο νεοδημοκράτη. Στο πρόσωπο του κάθε γνήσιου νεοδημοκράτη, οι σοσιαλιστές βλέπουμε ένα πολιτικό συνομιλητή, ένα χρήσιμο συμπολίτη που θέλει το καλό αυτού του τόπου αλλά με διαφορετική προσέγγιση από τη δικιά μας και με διαφορετική ιεράρχηση των κοινωνικών προβλημάτων. Ο γνήσιος νεοφιλελεύθερος ψηφοφόρος όπως και ο γνήσιος σοσιαλιστής και ο γνήσιος κομμουνιστής, θέλει μια καθαρή πολιτική σκηνή, χωρίς σκιές στο τρόπο διαχείρισης των δημοσιών πόρων και μέσων. Ο γνήσιος ψηφοφόρος όσο πιστός και αν είναι στο κόμμα του, δεν ανέχεται στο όνομα αυτού να πλουτίζουν κάποιοι.
Αν οι δηλώσεις τοπικού στελέχους της Ν.Δ. , ότι είναι αποφασισμένοι να απομακρύνουν στελέχη τους που απογοήτευσαν με τη συμπεριφορά τους (επιεικής χαρακτηρισμός) είναι ειλικρινής, τότε είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα καλοδεχτούμε αυτήν την εξέλιξη και γιατί όχι να τους το αναγνωρίσουμε και πολιτικά.
Αν οι προθέσεις του νεοδημοκράτη Δημάρχου της πόλης μας, να μην αφήσει σκιές στο πέρασμα του από τον Δήμο, είναι αυτή τη φορά ειλικρινείς (αμφιβάλουμε γιατί τα ίδια επαναλαμβάνει κάθε φορά που ζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο εξηγήσεις) τότε θα του αναγνωρίσουμε την ύστατη προσπάθεια να διασωθεί ηθικά, γιατί πολιτικά δυστυχώς είναι αργά.

Είναι σημαντικό για την κοινωνία της Ρόδου που
υπερηφανεύεται για όλους τους προηγουμένους δημάρχους που τίμησαν με τη παρουσία και το έργο τους τον δημαρχιακό θώκο, να μην σπιλωθεί ηθικά από το πέρασμα ενός κατά τα άλλα αδιάφορου δημάρχου.
Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου
neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: