Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

όταν φτιάχνεις κάτι το πονάς, όταν τα παίρνεις έτοιμα …. είναι εύκολο να τα ξεπουλάς

Απίστευτος ο Δήμαρχος Ροδίων τελικά! Όταν ανέλαβε τα ηνία αυτής της πόλης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου δούλευε κανονικά, παράγοντας στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και των νησιών της περιοχής μας, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ !!!
Ο οικονομικός έλεγχος που έγινε, όταν ανέλαβε ο κ. Χατζηευθυμίου, όχι μόνο δεν εντόπισε προβλήματα στη διαχείριση του, αλλά έδωσε και τα εύσημα στους ανθρώπους που το διαχειρίζονταν, δίνοντας του τον άτυπο τίτλο του καλλίτερου, ως προς την οικονομική διαχείριση, Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου!

Πριν από ενάμιση χρόνο, ο κ. Χατζηευθυμίου έφερε την είδηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι λήγει η προγραμματική σύμβαση και ότι δεν καταβάλλεται από το Υπουργείο η συμμετοχή του, φέρνοντας με διπλωματικό μάλλον τρόπο, την πρόταση για το κλείσιμο του. Όμως στην ίδια συνεδρίαση, τον διέψευσε ο δημοτικός του σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τότε, κ. Τριομάτης, ενημερώνοντας το Δήμαρχο (τέτοιος συντονισμός !) για τη συνέχιση της προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο (άσχετα τελικά, αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. και στον τομέα πολιτισμού επέλεξε την καταστροφή και μόνο, καθώς μόνο τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης είχαν «ψωμί»). Πέρασε ο καιρός και τώρα τοποθέτησε με δική του πρόταση ο κ. Χατζηευθυμίου, μέλη στο διοικητικό συμβούλιο που εκ του νόμου δεν μπορούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες θέσεις. Το έκανε παρά τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από την μειοψηφία και τώρα, προκύπτουν εξ αυτού, προβλήματα στη λειτουργία του. Τοποθετεί νέο πρόεδρο στο Δ.Σ., που δεν είναι Δημοτικός Σύμβουλος, ο οποίος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, φέρνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορά στο κλείσιμο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί, ότι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου τίθενται με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Στη σχετική συνεδρίαση βέβαια, αντελήφθη ο Δήμαρχος το κλίμα και δεν πήρε θέση, αφήνοντας "ξεκρέμαστο'' τον νέο πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Προτάσεις για την αποτροπή του κλεισίματος κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για διαδημοτική δράση έγινε λόγος, για μείωση προσωπικού με τη μεταφορά μέρους αυτού στον ΠΟΔΡ, που αυτή την εποχή αναζητά τις ίδιες ειδικότητες για να καλύψει δικές του ανάγκες κι άλλες ακόμη ενδιαφέρουσες ιδέες. Αλλά του ήταν δύσκολο του κ. Χατζηευθυμίου, να αναγνωρίσει στους δυο προηγούμενους δημάρχους, εκ των οποίων ο ένας δημιούργησε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και ο άλλος το λειτούργησε για δώδεκα συναπτά έτη, ότι έχουν την ικανότητα να ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ, κάτι που τρία χρόνια τώρα μας έπεισε ο κ. Χατζηευθυμίου ότι δεν το κατέχει.
Μετά τη λαϊκή κατακραυγή, ετοιμάστηκε ο χώρος για να έρθει να ανατρέψει τις εντυπώσεις στο ΑΚΤΑΙΟΝ την Κυριακή. Όμως κάποιοι που πονάνε τον πολιτισμό, δεν πτοήθηκαν από την αργία και ήταν εκεί. Κι εκεί ο Δήμαρχος ούτε απάντησε ούτε είχε την αντοχή τουλάχιστον να τους ακούσει κι έφυγε άρον – άρον, απαξιώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, αφήνοντας πίσω του, εκτός από πολύ θυμό και μια ανακοίνωση....
Μια ανακοίνωση με την οποία ήλπιζε μάλλον να μας πείσει ότι έχει το σχέδιο διάσωσης της δομής, που ουσιαστικά ο ίδιος οδήγησε στο μαρασμό και ο ίδιος εδώ και καιρό ψάχνει τρόπο να εξαφανίσει.
Εκμεταλλεύτηκε μια (τυχαία ή κανονισμένη ;) συνάντηση με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο οποίος φυσικά νομίζοντας πως ο Δήμαρχος θέλει τη συνέχιση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , προφανώς και του έδωσε τη συμπαράσταση του και όντως κάνει ήδη ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, για τη στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Τόσο καιρό όμως ο Δήμαρχος δεν μπορούσε να έχει την ίδια συζήτηση με έναν από τους πέντε βουλευτές της περιοχής μας ; Θα μάθαινε τότε, ότι η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, πιστεύει στον πολιτισμό, πιστεύει στην αυτοδιοίκηση κι ακόμη σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ο θεσμός του Θεάτρου στην Περιφέρεια θα στηριχθεί, όπως τον ενημέρωσε τελικώς και ο εκλεκτός βουλευτής της Αθήνας.
Έρχεται τώρα ο Δήμαρχος, να μας πει να διεκδικήσουμε την έδρα του θέατρου που «θα» δημιουργηθεί στο Αιγαίο. ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ θέατρο εμείς στη Ρόδο και δεν εννοούμε φυσικά το «θέατρο το παραλόγου» που ανεβάζει εδώ και καιρό η δημοτική αρχή, αλλά έναν θεσμό που επί σειρά ετών υπηρετούσε τον πολιτισμό στον τόπο μας!
Ψάχνει και πάλι ευκαιρία ο Δήμαρχος να βγει στα κεραμίδια για διεκδικήσεις, ώστε να δίνει και πάλι την εντύπωση ότι ο Δήμαρχος "θέλει", αλλά το "κακό κράτος" τον πολεμάει και ότι αυτός και μόνο διεκδικεί για τη Ρόδο. Αλήθεια όμως τι διεκδίκησε τόσα χρόνια για τη στήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εφόσον όπως αναφέρθηκε και προηγούμενα γνώριζε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε;
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα παραείναι ξεκάθαρα. Έχουμε Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, είναι δικό μας και η έδρα του στη Ρόδο (ναι! στο κτίριο που εδώ και τρία χρόνια είναι ξηλωμένο και η εργολαβία που εγκαταστάθηκε αφορά μόνο την ολοκλήρωση του ξηλώματος!) και μόνο ένας τρελός το κλείνει για να διεκδικήσει κατόπιν την έδρα του "νέου" περιφερειακού θεάτρου! Τρελός όμως ο Ροδιακός λαός δεν είναι. Κι αν κάνει λάθη, ξέρει να τα διορθώνει … και ο νοών νοείτο.
Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου
neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: