Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται και ο κ. Χατζηευθυμίου, όντας εδώ και πολύ καιρό σε πανικό βγήκε κι αράδιασε έναν αχταρμά ασυναρτησίες για έργα που νομίζει ότι έκανε!!!

Δεν ζητούμε πλέον από τον κ. Χατζηευθυμίου να επανέλθει στον πλανήτη Γη, αλλά από τους συμπολίτες μας να κατανοήσουν το τέλμα που έχει περιέλθει η πόλη μας. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι πλέον χρέος όλων μας η ενεργός συμμετοχή στα κοινά της πόλης μας. Αυτό σημαίνει παρουσία, σημαίνει κριτική, σημαίνει αντίδραση στα «παιχνίδια» των μαθητευομένων μάγων της πόλης μας.

Στις 3/8/2009, ένας «Νέοσοσιαλιστής» δημοσίευσε ένα «φανταστικό περίπατο» στη πόλη που είχε τάξει ο κ. Χατζηευθυμίου, όχι για να τον κοροϊδέψει αλλά για να του θυμίσει τους δικούς του στόχους. Που να φανταστούμε ότι ο κ. Χατζηευθυμίου θα έμενε στο φανταστικό αυτό περίπατο και σε παραλήρημα του επτά μήνες αργότερα, θα το εξιστορούσε δημοσίως
σαν να είχε όντως γίνει.

Ζητάμε κατανόηση για το μεγάλο κείμενο, αλλά ακούσαμε κι εμείς πολλά κι από εδώ κι εμπρός τίποτα δεν θα πρέπει να αφήνουμε να περνάει ασχολίαστο. Ας πάρουμε γραμμή – γραμμή την τελευταία απολογία (γιατί απολογισμό έργου … δεν το λες) του κ. Χατζηευθυμίου :

Σημαντικές δράσεις λέει κάνει ο Δήμος Ροδίων. Πριν δέκα ημέρες έλεγε ότι δεν είναι ικανός να ανεβάσει ούτε μια θεατρική παράσταση. Όλοι είδαμε το φτωχό Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ενώ για τις εορτές των αποκριών αλλά και του Πάσχα, που παρά την κατάνυξη έχει ενδιαφέρον για την αγορά, η πόλη είναι απόλυτα αδιάφορη, με πλήρη ανυπαρξία στολισμού.

Κορυφαίες υποδομές λέει … ας τις κατονομάσει γιατί τα μόνα έργα που έκανε ήταν αυτά που του άφησε ο κ. Γιαννόπουλος (Κρητικά, Κέντρο πολλαπλών χρήσεων και λοιπά έργα στους Αγ. Αποστόλους, Λεωφ. Καλλιθέας, έργα στη Ρόδου-Λίνδου). Δεν ήξερε όμως ούτε να τα επιβλέψει και για αυτό δεν τα αναφέρει, για να μην έρθουν οι εικόνες των κακοτεχνιών που πολλές φορές μας έδειξαν τα τοπικά ΜΜΕ. Μελέτες, χρηματοδοτήσεις, έτοιμα έργα του προηγούμενου Δημάρχου και γι’ αυτό μετά τα πρώτα δύο χρόνια φάνηκε η πλήρης γύμνια του. Γι’ αυτό μετά από τόσο καιρό δεν μπορεί να ξεφύγει από την εμμονή του με τον προηγούμενο Δήμαρχο.

Του ασκεί κριτική λέει, το «κακό αυτής της πόλης» των οποίων τα κίνητρα είναι «φανερά». Λοιπόν, του ασκούν κριτική : ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργός της Ν.Δ., οι διάφορες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, του Συνασπισμού, τα τοπικά επιμελητήρια (ΤΕΕ, ΕΒΕΔ), στενοί του συνεργάτες, ενεργοί πολίτες που αγωνιούν για συγκεκριμένα θέματα, δημοσιογράφοι σε Αθηναϊκά μέσα και δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ.
Όλοι οι παραπάνω ποια κοινά κίνητρα έχουν άραγε; Είναι όλοι αυτοί το «κακό της πόλης» ή θα το πάρει κι αυτό πίσω όπως το «ανθρωποφάγοι»;

Εμείς πάντως ως πρωτοβουλία προοδευτικών, ενεργών, πολιτικοποιημένων πολιτών, του ασκήσαμε από νωρίς κριτική, εδώ και δύο χρόνια. Στην αρχή για το καλό του και το καλό αυτής της πόλης.
Του ασκήσαμε κριτική για να αλλάξει ρώτα, κατόπιν για να σταματήσει τον πολιτικό κατήφορο και τώρα για να ΦΥΓΕΙ για το καλό αυτής της πόλης (άμεσα με παραίτηση ή σε εννιά μήνες με το πλήρωμα του πολιτικού του χρόνου).

Τα έργα που άλλαξαν (αόριστος όχι μέλλοντας!) την πόλη και αναφέρει :
- τη Μαρίνα , που είναι ΟΜΩΣ εργοτάξιο, όπως εργοτάξιο το παρέλαβε. Είχε γίνει από τον προηγούμενη Δημοτική Αρχή αρκετή δουλειά για να γίνει ο διαγωνισμός και να εγκατασταθεί ο εργολάβος κι αυτό πλέον το ξέρει τώρα ο κ. Χατζηευθυμίου, που τρία χρόνια δεν μπορεί να φέρει σε πέρας ούτε έναν διαγωνισμό (πάρκινγκ, Καρνάγιο, «Ήχος και Φως» κ.λ.π.).

- Τη Μαρίνα Μανδρακίου, που είναι ΟΜΩΣ Μαρίνα στα χαρτιά και μόνο, όπως ακριβώς την παρέλαβε. Για να χαρακτηριστεί «Μαρίνα» σε ΦΕΚ, επίσης χρειάστηκε τρέξιμό και μεθοδικότητα και έγινε στα χαρτιά «Μαρίνα» το καλοκαίρι του 2006, κι άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση της. Τέσσερα χρόνια παραμένει εκεί.

- Το λιμάνι Ακαντιάς. Μιλάει ΟΜΩΣ για μια ασφαλτόστρωση και μια περίφραξη, κόστους 100 χιλιάδων ευρώ (;) όταν το λιμάνι της Ρόδου θέλει 40 εκ. ευρώ !!! Μιλάει για ένα έργο το οποίο ΔΕΝ το έκανε ο Δήμος Ροδίων αλλά το Λιμενικό Ταμείο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του Δήμου Ροδίων αλλά πολλών Δήμων (Καρπάθου, Κάσου, Σύμης, Λίνδου, Χάλκης, κ.λ.π.) και ο κ. Χατζηευθυμίου προεδρεύει απλώς. Το πολύ μικρό αυτό αναλογικά έργο ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, το παρουσιάζει ως μέγα έργο υποδομής. Και αποδίδει εκεί όλη
την ευημερία που γνωρίζει ο τόπος μας επί ημερών του !!! (αν είναι δυνατόν….)

Μετά από αυτόν τον περίπατο στη φαντασία του, μας μεταφέρει πίσω, θυμίζοντας μας ότι η ανάπτυξη δεν είναι μεταφυσική έννοια. Μας το λέει για να του το πούμε ;

Γιατί στη συνέχεια :
Μιλάει για τη σύγκρουση με το κατεστημένο (αλήθεια πιο κατεστημένο ?). Αναφέρει τα ΣΙΛΟ. Σύγκρουση με την τσέπη μας ήταν. Στα ύψη η τιμή του τσιμέντου, πλήγμα στην αγορά της οικοδομής και καθιέρωση πλέον του Τούρκικου Τσιμέντου (τουλάχιστον σε κάποιους έκανε καλό).

Σύγκρουση θα ήταν αν βασανιζόταν με τους υπόλοιπους Δημάρχους του νησιού και προχώραγε πρώτα στην χωροθέτηση τους στο νησί και δε νομιμοποιούσε εκ της πλαγίας οδού τη χωροθέτηση αυτού του είδους τις δραστηριότητες στη Ρένη (εκτός κι αν είναι τελικά πιο έξυπνος απ’ όσο νομίζουμε …). Όσο για το μεγάλο αγώνα ενάντια στο κατεστημένο των «τσιμεντάδων», με τις πλάτες του «ευεργέτη» του, τον έκανε τον πόλεμο.

Μίλησε για τον εμπαιγμό του ΚΑΖΙΝΟ. Σημαία το έκανε προεκλογικά, αφήνοντας και υπονοούμενα που δεν τους έδιωχνε ο προηγούμενος Δήμαρχος κι ας μην είχε λήξει ακόμη η προθεσμία για την εκτέλεση των επενδύσεων. Μετά βγήκε και είπε πως το
ΚΑΖΙΝΟ θα το κάνει DUBAI το Ζέφυρος και ξαφνικά …. τίποτα. Μετά βέβαια μάθαμε τι έγινε και χάλασε η δουλειά, από τοπικό κανάλι. Τώρα ζητάει εξηγήσεις και ο εισαγγελέας, στον οποίο προσέφυγε μεν ο κ. Χατζηευθυμίου, αλλά το ποιος θα βρεθεί μπλεγμένος τελικά, μένει να φανεί.

Μετά επανέρχεται και πάλι στη Μαρίνα, που όταν έγινε Δήμαρχος αυτής της πόλης υπήρχε εγκατεστημένος εργολάβος με προθεσμία λιγότερο των δύο ετών να τελειώσει. Μας αναφέρει ως δικαιολογία τα προβλήματα των εμπλεκόμενων εταιριών. Ενδιαφέρουν το Ροδιακό λαό άραγε ;

Εδώ δεν υπάρχει εμπαιγμός ;
Εδώ δεν υπάρχουν ευθύνες κανενός ;

Ακολουθούμε τον ειρμό του κ. Χατζηευθυμίου κι ερχόμαστε ξανά στη μαρίνα του Μανδρακίου. Ένα (1) εκ. ευρώ χρειάζεται για να φτιαχτεί ! Το ένα πέμπτο απ’ όσα διαχειρίστηκε εν λευκώ η ΡΟΔΩΝ σε δύο χρόνια. Τόσο είναι το κόστος του έργου. Με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθεί η ΡΟΔΩΝ και να έχουμε τώρα τη Μαρίνα, Δημοτική επιχείρηση, να τη χαιρόμαστε και να τη διαχειριζόμαστε εμείς (ο Δήμος). Θα την δώσει λέει κι αυτή σε ιδιώτη με ενοίκιο 300 χιλιάδες ευρώ.
Μήπως τόσα δεν εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο και σήμερα από αυτούς που λιμενίζονται εκεί;. Αν ναι, τότε για ποια νέα έσοδα μας μιλάει και τι μας πουλάει ;
Και σε κάθε περίπτωση, τρία χρόνια για να προετοιμαστεί μια απλή μίσθωση είναι πολλά.
Όσο για την τούμπα περί του «προτίμησιακού δικαιώματος» έχουμε δει κι άλλες και θα δούμε ακόμη πολλές.

Και ξανά στο Καρνάγιο που το σταμάτησε πριν 40 μήνες και δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα γιατί ; Για τον μηχανολόγο – ναυπηγό που προέβλεπε η προκήρυξη ; Ας το έσβηνε. Ας έβαζε : «εκπαιδευτικός που δεν είναι Ροδίτης αλλά περνάει καλά στη Ρόδο». Ας έβαζε ότι ήθελε κι ας το έκανε 40 μήνες τώρα. Άλλα έπαιξε και με αυτό, και στερηθήκαμε τόσο καιρό το Καρνάγιο,
στερηθήκαμε και τη ζωή ενός παιδιού για το οποίο δεν πλήρωσε πότε κανείς … βαραίνοντας τη συνείδηση του Ροδιακού λαού.

Τα ολοκλήρωσε λέει τα παραπάνω σε χρόνο ρεκόρ. Ολοκλήρωσε τα έργα στη Μαρίνα, ολοκλήρωσε και τους διαγωνισμούς. Σε ποιο νησί βρίσκεται;

Μας λέει για τη Ρόδο με τα νέα έσοδα. Ας τα πει στους υπαλλήλους του, που θα νηστέψουν… τα πάντα, αυτό το Πάσχα.

Βέβαια ο κ. Χατζηευθυμίου δεν αναφέρθηκε καθόλου στα πάρκινγκ που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ, (ευτυχώς για λόγους που θα εξηγηθούν άλλη στιγμή), δεν μίλησε για τους παρκαδόρους που θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες, δεν είπε για το «Ήχος και Φως» που είχαμε και δεν το έχουμε εδώ και τρία χρόνια (ευτυχώς η τρύπα έκλεισε μετά από δυο χρόνια), δεν είπε για το Ροδίνι που δεν το έφτιαξε (ούτε σαύρα δεν πατάει) αλλά ξόδεψε ένα πακτωλό χρημάτων στο κτίριο το οποίο το μετάτρεψε σε εστία ηχορύπανσης αφήνοντας άυπνους τους περίοικους, δεν είπε τίποτα για τον Κολοσσό, δεν είπε τίποτα για τα υποθαλάσσια πάρκα, δεν είπε τίποτα για το κλειστό γυμναστήριο που ΔΕΝ θα γίνει. Δεν έκανε λόγο για τα καμώματα της ΡΟΔΩΝ που μέχρι πρότινος μόνο τα έργα της ανέφερε στους απολογισμούς του, δεν έκανε λόγο για την οικογενειοκρατία που την (ή τον) πάταξε, για τα πεταμένα λεφτά στους ποδηλατοδρόμους (ποιος θα τους παραλάβει άραγε για να πληρωθεί ο εργολάβος ;), για τα όσα προσωπικά του καταλογίζουν διάφοροι «συνεργάτες» μελετητές. Δεν είπε πολλά.

Πότε θα βρει το κουράγιο να απαντήσει στους Δημότες του για όλα αυτά ;

Τέλος αποδίδει μερίδιο για ότι έκανε, στους πολίτες. Εδώ θέλει προσοχή, γιατί σε αυτά που δεν έγιναν αλλά και σε αυτά που έγιναν (…) μερίδιο ευθύνης δε θα έχουν οι πολίτες αυτής της πόλης.
Συνένοχους να ψάξει στην παράταξη του, την αρχική κι αυτή που του έμεινε.

άντε γεια ….

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου
neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: