Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ

"Δίκτυο Αυτό-οργάνωσης - Συμμετοχικής Δημοκρατίας" Υποστηρικτών Γιώργου Παπανδρέου

Το "Δίκτυο Αυτό-Οργάνωσης - Συμμετοχικής Δημοκρατίας" συστήθηκε με σκοπό το διάλογο των ενεργών πολιτών, την αυτό-οργάνωση, το συντονισμό και τον πολλαπλασιασμό των υφιστάμενων ομάδων πρωτοβουλίας, για την προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για μια ιστορική πρωτοβουλία των φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, σε πανελλήνια κλίμακα στο πνεύμα μιας ευρύτερης προσπάθειας για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ξανά, κινηματικό χαρακτήρα, να ξανασυναντήσει τα κοινωνικά κινήματα και τις νέες συλλογικότητες. Να συμπορευθεί, να εμπνεύσει και να ενοποιήσει τον αγώνα τους για την εφικτότητα μιας νέας αλλαγής.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ της Νίκης ήταν πάντοτε κινηματικό, της αυτό-οργάνωσης και της λαϊκής συμμετοχής όπως συνέβη ιστορικά σε εκείνη την μεγάλη πορεία από το '74 έως '85 και ξανά το '93.
Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ της ήττας είναι το κόμμα του καθεστωτισμού και του κυβερνητισμού των αξιωματούχων όπως έγινε σταδιακά από το 2000 και μετά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ανέλαβε την ηγεσία φορτώθηκε ένα φθαρμένο γραφειοκρατικό κόμμα αξιωματούχων "ένα φθαρμένο προϊόν", αποξενωμένο από την κινηματική του βάση ανίκανο να εμπνεύσει και κερδίσει κι αυτό είναι κάτι που πάντοτε έδειχναν οι ποιοτικές μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Η βελούδινες εσωκομματικές αλλαγές που επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποφεύγοντας τη ρήξη με το εσωκομματικό κατεστημένο, εκ των πραγμάτων, δεν απέδωσαν αλλά όλοι γνωρίζουμε τώρα τους πραγματικούς πρωταίτιους της ήττας.
Η αυτοκριτική αλλά και η αποφασιστικότητα του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει τώρα, μετά την ήττα, στις απαραίτητες εσωκομματικές αλλαγές και να ξαναδώσει στο κόμμα κινηματικό χαρακτήρα, αναγέννησε την ελπίδα και την προοπτική, καθώς είναι η μόνη εγγύηση για ενότητα στην κοινωνική βάση και για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το δρόμο προς την εξουσία.

Τώρα είναι η ιστορική στιγμή και συγκυρία για ουσιαστικές αλλαγές.
Τώρα που χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα, - μετά τις εκλογές - αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, γράφουν και στέλνουν επιστολές, κάνουν πολιτικές αναλύσεις στο διαδίκτυο, δημοσιεύουν άρθρα στον τοπικό τύπο και οργανώνουν δικτυακές κοινότητες και ομάδες πρωτοβουλίας και είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημα.

Τώρα είναι η στιγμή που οι πολίτες βγαίνουν στο προσκήνιο και αποφασίζουν όχι μόνον ποιος θα είναι ο αρχηγός της παράταξης αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κίνημα, δείχνοντας κατεύθυνση προς την κεντροαριστερά και τη συμμετοχική δημοκρατία.

Είμαστε μπροστά σε μία έκρηξη της οριζόντιας επικοινωνίας και της πολιτικής των πολιτών από τη βάση που αντιστέκεται στη χειραγώγηση της πολιτικής από τα μεγαλοεκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι εκτιμήσεις της κοινωνικής βάσης πολλές φορές ξεπερνούν σε ποιότητα και διεισδυτικότητα τους επαγγελματίες πολιτικούς αναλυτές και εκφράζουν την πραγματικότητα, προφανώς γιατί είναι αυθεντικές και δεν υπαγορεύονται από αλλότρια συμφέροντα.
Εθελοντές του διαδικτύου, εθελοντές συντάκτες, ομάδες πρωτοβουλίας και κοινότητες πολιτών, δείχνουν ότι μπορούν τα σπάσουν τα μονοπώλια της επικοινωνίας και να αντισταθμίσουν την εξαγορά της διαμεσολάβησης στην επικοινωνία, από τα μεγαλοεκδοτικά συμφέροντα και την οικονομική ολιγαρχία.

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να δοθεί το αντίδοτο στην κρίση της αντιπροσώπευσης. Οι πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη μαζική - αυθόρμητη αντίσταση των πολιτών στην κατευθυνόμενη επικοινωνία και στη χειραγώγηση της πολιτικής.

Έτσι, το συγκεκριμένο Δίκτυο Αυτό-οργάνωσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας συστήθηκε για να δώσει ισχύ στην οριζόντια πολιτική επικοινωνία των πολιτών και στις ομάδες πρωτοβουλίας που αναπτύσσονται σε όλη τη χώρα.
Να συντονίσει όλες τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την αναδημιουργία μιας μεγάλης και νικηφόρας κεντροαριστεράς.
Να δημιουργήσει ένα κέντρο αναφοράς, τεκμηρίωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας για του πολίτες.

Είναι ένα δίκτυο στήριξης του Γ. Παπανδρέου, όχι μόνον για την επανεκλογή του, αλλά για τη θεσμοθέτηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας και το μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος με πρόταγμα την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στηρίζουμε τον ηγέτη, τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, τον αξιόπιστο συνομιλητή των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, που μπορεί να επισπεύσει τη διαδικασία θέσπισης της συμμετοχικής δημοκρατίας στη χώρα για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Τον οραματιστή ηγέτη που έρχεται από μια μακρά παράδοση δημοκρατικής κουλτούρας και ευαισθησίας και συμπορεύεται μαζί μας στις πιο προωθημένες θέσεις της δημοκρατίας, της κοινωνικής οικονομίας και οικοανάπτυξης.

Φίλοι και φίλες, είναι ιστορική ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας, να αυτο-οργανωθούμε στο νέο κίνημα της συμμετοχικής δημοκρατίας.

Σας καλούμε να συνδεθείτε με το δίκτυο και κάθε ομάδα πρωτοβουλίας της περιοχής μας.

Επικοινωνία με το Δίκτυο:Τηλ. 6930775636 - 6946740616
Email neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν χτυπάς το κακό στην ώρα του και στη ρίζα του, λέει ο λαός μας, βρίσκεις τη ρίζα του κακού ξανά μπροστά σου.
Όταν δεν αποκωδικοποιείς το μήνυμα της 1ης σου ήττας, τότε περίμενε και την 2η , όπου να΄ναι έρχεται…..και ήρθε.
Όταν δεν κάνεις τη διαφορά με το χθες, περίμενε το χθες, όπου να΄ναι έρχεται……και ήρθε.
Όταν το ΠΑΣΟΚ έκανε να μην καταλαβαίνει τα αίτια της ήττας του 2004, ο λαός κατάλαβε πως το ΠΑΣΟΚ ήθελε να ξαναηττηθεί το 2007…..και ηττήθηκε.
Το 2004 ηττήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ από την κοινωνία, αυτό που έμενε να γίνει, ήταν να ηττηθούν και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές κανένας δεν μπορεί να είναι αμέτοχος και ουδέτερος και να αναμένει τις εξελίξεις στη γωνία και επειδή θέλω ακόμη μια φορά να τονίσω πως δεν αποδέχομαι το « η σιωπή είναι χρυσός» , αντιδρώ, παίρνω θέση.
- Στηρίζω τη θέση, ότι για όλες τις αποφάσεις και τις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ, εγγυητές είναι τα όργανα, με κορυφαίο τον Πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου και οι καταστατικές διαδικασίες.
- Αντιδρώ στη μεθόδευση από ορισμένους επιχειρηματικούς κύκλους του πιο παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του τα τρία τελευταία χρόνια…..
- …..και πιστεύω πως κανένας, μα κανένας δεν μπορεί, ούτε να διασπάσει, ούτε να χειραγωγήσει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.
- Αντιστέκομαι σε όσους επιχειρούν άρον-άρον, χωρίς αρχές, αξίες και οράματα, με όρους τηλεδημοκρατίας να ορίσουν τους κανόνες της διαδοχής.
- Αντιστέκομαι σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα ενός «λίφτινγκ» της εικόνας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και όχι για την αλλαγή της εικόνας που έχει ο κόσμος για το ΠΑΣΟΚ.
Μια εικόνα που ταυτίστηκε:
- με δεξιές στροφές
- αντιλαϊκές πολιτικές
- με σκάνδαλα που μας εξίσωσαν με τα λαμόγια της δεξιάς
- με το χρηματιστήριο, ένα σκάνδαλο με ονοματεπώνυμο και με όσους έπαιξαν σ΄ αυτό και μ΄αυτό, με όρους αθέμιτους και εξωθεσμικούς.
Μια εικόνα που εμπεδώθηκε στη κοινωνία, για το ΠΑΣΟΚ ως καθεστωτικού κόμματος και όχι ενός ζωντανού, υγιούς, ριζοσπαστικού, πρωτοπόρου πολιτικού οργανισμού.
Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει την πιο αδέξια Δεξιά του σήμερα, πρέπει να συγκρουστεί με τη Δεξιά του χθες.
Γιατί η κοινωνία, ανάμεσα στους «γιαλαντζί» Δεξιούς και τους «ορίτζιναλ» Δεξιούς, πάντα επιλέγει τους δεύτερους.
Το ΠΑΣΟΚ, με τον ηγέτη μας τον Γιώργο Παπανδρέου, μπορεί να ξαναεμπνεύσει τους πολίτες, μόνο αν ξαναξαφνιάσει το κοινωνικό-οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας.
Όταν ξαναγίνει δηλαδή, η Αριστερά της αριστεράς.
Πιστεύω ακράδαντα στον ηγέτη μας και εμπνευστή της νέας αλλαγής τον Γιώργο Παπανδρέου, ως τον μόνο εγγυητή αυτής της αναγκαίας μετάβασης από το χθες στο αύριο, γιατί πιστεύω πως η δύναμή του βρίσκεται στο όραμά του και κυρίως στη μηδενική σχέση εξάρτησης από τα οικονομικά και εκδοτικά συγκροτήματα.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να βρει το δρόμο του, το στίγμα του, την ταυτότητά του άμεσα, γιατί η κοινωνία μπαίνει σε νέα αδιέξοδα.
Καλούμαστε τώρα να πούμε, ποιοί είμαστε, με ποιούς είμαστε και πού θέλουμε να πάμε.