Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Μία ομάδα επιστημόνων, έκλεισε πέντε πιθήκους σ' ένα κλουβί.
Μέσα στο κλουβί έβαλαν μερικές μπανάνες.
Κάθε φορά που ένας πίθηκος πλησίαζε τις μπανάνες, οι επιστήμονες κατάβρεχαν τους υπόλοιπους πιθήκους με παγωμένο νερό.
Μετά από λίγο, κάθε φορά που ένας πίθηκος πήγαινε προς τις μπανάνες, οι υπόλοιποι πίθηκοι ορμούσαν και τον ξυλοκοπούσαν.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, κανένας πίθηκος δεν πλησίαζε πια τις μπανάνες, παρά τον έντονο πειρασμό.
Τότε, οι επιστήμονες αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον ένα πίθηκο.
Ο νεοφερμένος πίθηκος είχε να αντιμετωπίσει το ξυλοδαρμό των υπολοίπων, κάθε φορά που επιχειρούσε να ακουμπήσει έστω τις μπανάνες.
Έτσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν τις πλησίαζε, παρ' ότι δεν ήξερε γιατί...
Στη συνέχεια, αντικαταστάθηκε και δεύτερος πίθηκος. Συνέβη το ίδιο.
Με τον πρώτο νεοφερμένο πίθηκο, να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του δεύτερου.
Άλλαξε και ο τρίτος και ο τέταρτος και ο πέμπτος πίθηκος. Η ιστορία επαναλαμβανόταν κάθε φορά.
Αυτό που είχε απομείνει, ήταν μια ομάδα πέντε πιθήκων, που παρ' ότι κανείς απ' αυτούς δεν είχε δεχθεί ποτέ παγωμένο νερό, συνέχισε να ξυλοκοπά όποιον πίθηκο προσπαθούσε να φάει τις μπανάνες.
Αν μπορούσε κάποιος να ρωτήσει έναν απ' αυτούς τους πιθήκους, γιατί ξυλοφορτώνει όποιον προσπαθεί να πιάσει τις μπανάνες, τότε ο κάθε πίθηκος θα απαντούσε:

«Δεν ξέρω. Έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ»

Αυτό προσπαθούν να μας περάσουν εδώ και τόσα χρόνια όλοι αυτοί που το επάγγελμα τους είναι «Πασοκ».
Όλοι αυτοί που αγνοούν τα βασικά της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, ή τα χρησιμοποιούν σαν καλό δόλωμα απέναντι στον λαό για την υφαρπαγή της ψήφου του.
Όλοι αυτοί που την δική τους αγκύλωση σε οράματα και ιδέες την περιχαρακώνουν πίσω από εκφράσεις και φράσεις κλισέ των κατ’ επάγγελμα επαναστατών όπως «ας μην είμαστε ρομαντικοί», «δεν έχουμε την ψευδαίσθηση πως θα αλλάξουμε τον κόσμο» κτλ.
Αυτοί που νομίζουν πως κάθε αγώνας για το δίκιο είναι ήττα, γιατί δεν γνώρισαν ποτέ έστω και την γοητεία αυτού του αγώνα.

Μα Τώρα μιλάμε εμείς!

Εμείς που δεν χαρακτηρίζουμε ούτε «ρομαντικό», ούτε «ιδεολόγο» αυτόν που μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά θέλει να αλλάξει την κοινωνία του, το έθνος του, τον κόσμο όλο. Γιατί αυτό είναι Σοσιαλισμός.
Και ο στόχος είναι πάντοτε αυτός που καθορίζει τις πρακτικές και τον τρόπο .
Εμείς που πιστεύουμε πως το να χτίζεις ένα μέλλον έτσι ώστε να μπορείς να το ατενίζεις με αισιοδοξία είναι δουλειά που γίνεται στο παρόν- στο τώρα, και το παρελθόν πρέπει απλά να αποτελεί εμπειρία και γνώση. Αυτό είναι Ριζοσπαστικό.
Εμείς που είμαστε νέοι και δεν καμωνόμαστε πως τάχα αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, χρησιμοποιώντας τους απλά ως κομπάρσους στην όποια μας εκδήλωση. Αυτό είναι το κατ’ ουσία Προοδευτικό.
Που το καινούριο, το αλλιώτικο το σύγχρονο είναι η καθημερινή μας πρακτική και στάση, δεν είναι πρόσχημα δεν είναι κατά δήλωση Ριζοσπαστισμός.

Τώρα είναι η δική μας ώρα !

Η ώρα για το μεγάλο άλμα, σε μια κοινωνία μηχανισμών, μέσα σε ένα Κίνημα που όλοι όσοι βρίσκονται στις παρυφές του, απογοητευμένοι, κάθονται στον καναπέ τους.
Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς παγιδευμένοι ξανά , αλλά να δράσουμε, να δώσουμε το στίγμα μας για την επόμενη μέρα. Να σεβαστούμε το παρελθόν, αλλά το παρελθόν να παραμερίσει στο μέλλον που έρχεται.
Γιατί το μέλλον έχει ήδη ξεκινήσει και δυστυχώς πολλοί κρύβονται για να μην το δουν.
Το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε είναι ένα Κίνημα με όλη τη δυναμική της λέξης. Ένας χώρος ζύμωσης και κατάθεσης ιδεών, τάσεων και ρευμάτων, προβληματισμού και πρωτοπόρου δράσης.
Όχι ένα καθεστωτικό σύστημα, που επιδιώκει ως και τη φθορά του Προέδρου του για τα προσωπικά συμφέροντα και τα βίτσια των εραστών της οποιασδήποτε εξουσίας.
Σήμερα, πριν και πάνω από όλα, οφείλουμε να παραταχτούμε στη μεγάλη εκλογική μάχη της 11ης Νοεμβρίου. Γιατί το αποτέλεσμα αυτής της μάχης θα μας δώσει το δικαίωμα να καθορίσουμε το μέλλον μας.
Όλοι να σταθούμε στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου, στηρίζοντας τις πρωτοπόρες αποφάσεις του καθώς και προτείνοντάς του καινοτόμες ιδέες για το αύριο. Όλα από την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.
Μέχρι τότε στις επάλξεις μας, με πολιτικό πάθος και διάθεση για έναν αγώνα, σκληρό και δίκαιο.
Για να υποστηρίξουμε αυτόν που εναντιώνεται στα οργανωμένα συμφέροντα.

Για να σταματήσουμε κάθε διάθεση σφετερισμού, ενός κινήματος που θέλει και πρέπει να είναι Σοσιαλιστικό, Δημοκρατικό, Ριζοσπαστικό, Καινοτόμο, Προοδευτικό.


Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

4 σχόλια:

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε...

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Odyssey είπε...

Είμαι ένας πίθηκος. Και όχι νέος, για να βοηθήσω.

Καλή δουλειά. Η συνέπεια λόγων και έργων ήταν και είναι πάντα το ζητούμενο.
και να μη δημοσιεύσετε το σχόλιο, δε χάλασε ο κόσμος. Γιανααλληλογνωριστούμε το έκαμα.
http://www-ithacanet-gr.pblogs.gr/

Ανώνυμος είπε...

Νοέμβριος 2007 - Το σκάνδαλο της «αξιοποίησης» του σπηλαίου Ζωνιανών.
Ζωνιανά, η άλλη διάσταση
Το 1995 ειδικοί επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποστέλλονται να προβούν σε αυτοψία του σπηλαίου Σφεντόνης Ζωνιανών, με σκοπό να συντάξουν μελέτη για την αξιοποίησή του. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, αφού πραγματοποίησαν τοπογραφικά σχέδια κάτοψης και διατομών, γεωλογικές μελέτες, χάραξη τουριστικών διαδρομών, και ότι άλλο χρειαζόταν από σπηλαιολογικής απόψεως, κατάρτισαν πολυσέλιδη βιβλιοδετημένη μελέτη (1501/6-9-1995), που υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Εκεί η μελέτη απορρίφθηκε ως μη πληρούσα τις προϋποθέσεις... Το γεγονός σχολιάστηκε καυστικότατα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εξεταστεί παρόμοια μελέτη από το ΚΑΣ, μια και δεν εκλήθησαν οι σπηλαιολόγοι να αναπτύξουν τη γνώμη τους, τη στιγμή μάλιστα που κανένα μέλος εκείνου του Συμβουλίου δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Αναπτύχθηκε έτσι μια καχυποψία που κατέληξε σε εκτεταμένη αδιαφορία, όσον αφορά παρόμοιους χειρισμούς εκ μέρους των ανωτέρων κλιμακίων του ΥΠ.ΠΟ., σαν μια ακόμα, νομικά τουλάχιστον, άστοχη ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ. (σχετ. βλ. και Απρίλιος - 2007).
Παραδόξως όμως, η ίδια μελέτη, λίγες βδομάδες αργότερα (1764/ 17-10-1995), με διαφορετικό εξώφυλλο (ενός ιδιωτικού γραφείου τεχνικών μελετών), ξαναμπήκε στο ΚΑΣ και αυτή τη φορά εγκρίθηκε ομόφωνα... Σημειώνεται ότι η «νέα» μελέτη δεν εισάχθηκε στο εν λόγω Συμβούλιο υπηρεσιακά, προφανώς για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Όμως, «έσπασε ο διάολος το πόδι του», το γεγονός μαθεύτηκε, καταγγέλθηκε αρμοδίως, αλλά μόνο μετά διετία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α5/ ΠΜΥ/Ε 14ΠΜΥ/Ε 140/ 27-2-1997 υπουργική (δυστυχώς μόνο για τα μάτια του κόσμου) απόφαση.
Την ανάκριση ανέλαβε ο Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Α. Κεραμύδας. Πλήθος επιστημόνων κλήθηκαν να καταθέσουν, οι οποίοι επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια, λοιδορήθηκαν στο έπακρο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Τελικά το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. ήταν καταπέλτης για όσους μεθόδευσαν την απάτη, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση, όπως και εκείνη του σπηλαίου Αλιστράτης, κουκουλώθηκε δεόντως: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι» πήραν και προαγωγή!
Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, σε αμφότερες τις ανωτέρω υποθέσεις διατελεί η κ. Βιβή Βασιλοπούλου. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. («εξ οφίτσιο» - βάσει αξιώματος - θέση), από κοντά και πάλι ο τ. Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε καν να καταθέσει στην Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία. Εν συνεχεία η κ. Βασιλοπούλου προάγεται σε προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, ενώ λίγο αργότερα σε Διευθύντρια της Εφορείας Ανατολικής Αττικής. Εκεί, ως γνωστό, στο κοπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, υπό εντονότατη διεθνή κατακραυγή, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών αρχαιοτήτων. Το κοπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε δήθεν για τις «ανάγκες» των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε, μεταξύ άλλων, η σημαντικότατη εναλλακτική πρόταση της Τ.Α. Ιωαννίνων να διοργανωθούν οι αγώνες στην τέλεια από κάθε άποψη, και πανέμορφη λίμνη της Ηπείρου, αλλά εκεί τα αντίστοιχα έξοδα δεν θα ανέρχονταν ούτε στο 1/100000... Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις (Ζωνιανών, Αλιστράτης, Μαραθώνα) «συμπτωματικά» Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τη Ν. Δημοκρατία, η κ. Βασιλοπούλου πήρε ακόμα μία προαγωγή. Κατέλαβε το ανώτατο για αρχαιολόγο αξίωμα, εκείνο του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων. Δεν είναι σκοπός του παρόντος η εξέταση του υπαρκτού ή ανύπαρκτου αρχαιολογικού της έργου. Τα αμείλικτα όμως ερωτήματα, που προβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση, είναι:
Τίνος έργου επιβράβευση αποτελεί η ανάρρηση σε επιτελικές θέσεις, τέτοιων δημόσιων λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν τα αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια να μην πρόσεξαν καμμία ανομία; Μήπως πάλι οι σχετικοί υπηρεσιακοί φάκελοι, ουδέποτε έφτασαν ενώπιον των μελών τους και καταχωνιάστηκαν μακρυά από την «κοινή θέα»; Υπήρξαν ευκαιρίες που πολιτικοί παράγοντες όλων των κομμάτων ενημερώθηκαν για την αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ; ’ραγε υπάρχουν στοιχεία από τα οποία κάποιοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμώνται για τις ανώτατες κρατικές θέσεις «λειτουργοί» που δεν λένε ποτέ όχι, να είναι δηλαδή αυτό το υπέρτατο προσόν τους;

Δίπλα στις τόσες και απανωτές παρανομίες στα Ζωνιανά, άλλη μια κραυγαλέα υπόθεση. Αυτή τη φορά όχι από κάποιους μικρής μόρφωσης κατοίκους του Ψηλορείτη, αλλά το χειρότερο από ύψιστους ταγούς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι το ανυπέρβλητο και πρωτοποριακό έργο της επιστημονικής αξιοποίησης του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος, στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο μόνο 23 εκ. δραχμές. Από το ποσό αυτό, προφανώς ούτε «μίζες» περίσσεψαν να μοιραστούν, αλλά ούτε και σκορπίστηκαν για άχρηστους σκοπούς, όπως π.χ. με την κατασκευή ενός δήθεν «τουριστικού μονοπατιού» στο βουνό Κάλαυρος (το 2006) ή ενός «διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης» του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, ύψους 180.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, πάντα υπό την «υψηλή» έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού... Περιττό επίσης να αναφερθεί το γιατί και το πόσο δοκιμάζεται η παραπέρα προβολή της υπέρτατης επιστημονικής αξίας του σπηλαίου Πετραλώνων, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και τον απηνή πόλεμο εκ μέρους των «κρατικών» εμπλεκόμενων παραγόντων, εναντίον της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qkx2No-9taY
Συμφιλιωτική ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ εκλογών
Reconciliating Unified election List