Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο, στις 04/09/2007 (προεκλογική περίοδος για την Ελλάδα) η Ευρωβουλή, μετά από κοινού πρόταση των 4 μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων, εξέδωσε ψήφισμα για τις φυσικές καταστροφές.
Ανάμεσα σε άλλα και ειδικά για τη χώρα μας ενεκρίθη τροπολογία των Πρασίνων (342 ψήφοι υπέρ, 274 κατά και 20 αποχές) με την οποία :

«το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την πρακτική νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές που δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24)».

Η αντίδραση του κυρίου Ρουσσόπουλου :

« Υπάρχει αυτονομία μεταξύ των κρατών-μελών όσον αφορά το Σύνταγμα και δεν είναι νοητό κανένας να παρεμβαίνει στη διαδικασία αναθεώρησης, είναι αδιανόητο για τα κράτη-μέλη, θα έλεγα σε βάναυσο βαθμό, να προσπαθούν να καθορίσουν τον καταστατικό χάρτη μιας χώρας»

Μετά από μερικές ημέρες ένα άλλο δημοσίευμα έκανε γνωστό ότι οι διαπραγματεύσεις της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως επισπεύσθηκαν και ολοκληρώθηκαν παραχωρώντας 2.600 στρέμματα κοντά στην παραλία του Δήμου μέρος των οποίων είναι προστατευόμενα και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura. Φυσικά, μετά τις πυρκαγιές, το Υπουργείο Οικονομικών «αναγκάστηκε» να παραχωρήσει την έκταση με όρους που ισχύουν για τις παραμεθόριες περιοχές δηλαδή το 75% των εσόδων από την εκμετάλλευση στον τοπικό Δήμο και το 25% στο Δημόσιο.
Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν προχώρησαν στην υπογραφή του μνημονίου νωρίτερα μιας και ήταν έτοιμο από τον περασμένο Μάρτιο, γιατί δε συμφωνούσαν στα αντισταθμιστικά οφέλη. Τώρα πια η δημιουργία Ξενοδοχειακών Μονάδων με τη συνεργασία του Δήμου θα τονώσει την οικονομία της περιοχής σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.

Τελικά μετά απ’ όλα αυτά ίσως μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα γιατί δεν συντονίστηκε η Πολιτεία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τελικά ίσως οι τόσοι νεκροί θυσιάστηκαν για την τόνωση της οικονομίας της περιοχής.
Τελικά ίσως οι φωνές που εκλιπαρούσαν για βοήθεια ήχησαν στα αφτιά της κυβέρνησης ως κάλεσμα για την Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αξίζει να σημειώσουμε την επιμονή της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίζουν την όποια κριτική ασκούσε τότε για την απραξία τους το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ως μικρή ψηφοθηρική μέθοδο. Ακόμα και αν ο λαός τότε το πίστεψε, τώρα φαίνονται καθαρά οι προθέσεις τους.
Το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές αλλά πιο σημαντικό από αυτό είναι ότι η Ελλάδα έχασε και συνεχίζει να χάνει ότι πιο πολύτιμο έχει .Το φυσικό της πλούτο.

γ΄αυτό σας αφιερώνουμε το ποίημα του Νίκου Εγγονόπουλου :

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ξέρω ότι
αν είχα μια φορεσιά
-ένα φράκο -
χρώματος πράσινο ανοιχτό
με μεγάλα κόκκινα λουλούδια
αν στη θέση της
αόρατης αιολικής άρπας που μου χρησιμεύει
για κεφάλι
είχα μια τετράγωνη πλάκα
πράσινο σαπούνι
έτσι που ν¨ακουμπά
απαλά η μια της άκρη
ανάμεσα στους δυο μου ώμους

αν ήτανε δυνατό ν"αντικαταστήσω τα ιερά σάβανα της φωνής μου
με την αγάπη που έχει μια μεταφυσική μουσική κόρη
για τις μαύρες ομπρέλες της βροχής
ίσως τότες
μόνο τότες
θα μπορούσα να πω
τα φευγαλέα οράματα της χαράς
που είδα κάποτες _σαν ήμουνα παιδί_
κοιτάζοντας ευλαβικά
μέσα στα στρογγυλά μάτια των πουλιών.

ΜΗΝ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 1938

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

Για πληροφορίες και εγγραφές :
neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/
6930775636 - 6946740616

Δεν υπάρχουν σχόλια: