Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Σε απάντηση στο σχόλιο της καλής μας φίλης

«ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ», φράση που θα έπρεπε να είναι η αρχή και το τέλος κάθε ομιλίας, κάθε παρέμβασης, κάθε κατάθεση άποψης,

γιατί

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που τους ψηφίζουμε,

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που δεν φροντίσαμε να μάθουν, όσοι επρόκειτο

να τους ψηφίσουν,τι είδους κουμάσια ήταν,

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που δεν αντιπαραθέσαμε λύση απέναντί τους,

την ώρα της κρίσης του λαού,
Και

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, γιατί τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα

και γιατί δεν αντιδρούμε οργανωμένα και δυναμικά.

Δε φταίει ο αδιάφορος Δήμαρχος, ο βολεμένος βουλευτής, ο αποκομμένος από την κοινωνία υπουργός, ούτε καν ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, που δεν φροντίζουμε να τους ξεμπροστιάζουμε κάθε μέρα για αυτά που κάνουν και για αυτά που δεν κάνουν. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, που δεν αναδεικνύουμε τον αντίλογο για το τι θα μπορούσε να γίνει ή τουλάχιστον προς τα που θα έπρεπε να ψάξουμε για λύσεις. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που δεν καταγγέλλουμε την ανικανότητα των ανθρώπων που τολμούν να μας ζητούν κάθε τόσο να αναλάβουν τις τύχες μας. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ που στις επόμενες εκλογές (συνδικαλιστικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, βουλευτικές) δε θα αναδείξουμε την αγωνία μας για την επίλυση αυτών μου μας καίνε, δε θα απαιτήσουμε από τους υποψήφιους να μας αναλύσουν λεπτομερώς τι σκοπεύουν να κάνουν, δε θα τους δεσμεύσουμε (ακόμη και με όρκο τιμής) για τα ελάχιστα που πρέπει να κάνουν, παρά μόνο

λόγο έλλειψης χρόνου,

λόγο ανάγκης οικονομίας δυνάμεων,

λόγο ανάγκης να μην ανοίξουμε πληγές με πιθανούς συνοδοιπόρους,

λόγο ότι οι αξιόλογοι άνθρωποι ασχολούνται με σοβαρότερα πράγματα,

για κάποιο πάντα λόγο

κι εμείς και οι άλλοι θα στοιχηματίσουμε στα άλογα που τώρα διαθέτουμε, για να κερδίσουμε και αυτή τη κούρσα και αφού χρειάζεται θα ντοπάρουμε και πάλι, άλογα και θεατές, με λόγια της στιγμής, αγκαλιές και φιλιά για τις κάμερες και χειροκροτήματα για τις εντυπώσεις.

Οι άχρηστοι θα κυβερνούν εκτός κι αν ….

… εκτός κι αν ξεπεράσουμε τις φοβίες μας, γιατί τι πιστεύετε, θα έχουν μέλλον οι "αγύρτες" αν τους ξεμπροστιάσουμε ? θα ξαναεκλεγούν ?

…ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ,

ειδάλλως … «ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ»

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/

1 σχόλιο:

marym είπε...

Λίγοι πιστεύουν σήμερα στην πολιτική, στην αλλαγή της "κατάστασης", μέσω της πολιτικής.
Άλλωστε είναι γενικότερη πεποίθηση ότι, οι πολιτικοί κοροιδεύουν τους πάντες συστηματικά, τάζουν τα πάντα προεκλογικά και, αφού εκλεγούν, τους νοιάζουν μόνο δύο πράγματα:
1.Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου
2.Η αυτοπροβολή και εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και ενός μικρού "συγγενικο-φιλικού" πυρήνα.

Είναι αλήθεια ακόμη ότι, όσοι θα προκύψουν ως νέοι πολιτικά ανερχόμενοι - εμπλεκόμενοι "αστέρες", δεν θα πρέπει να "κουβαλάνε" παρελθοντικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές...
κανείς δεν έχει ανάγκη να του χτυπήσεις την πλάτη, να τον αγκαλιάσεις και να τον φιλήσεις μπροστά σε κάμερες και τα σχετικά...
Υπάρχουν άλλες ανάγκες, πέραν των γνωστών-ανεργία, ακρίβεια, ασφαλιστικό-, όλοι μιλάνε γι΄αυτά και τελικά, κουράζουν.
Ας πούμε...
Εγώ και οι φίλοι μου, ονειρευόμαστε μιά ανοικτή δημοκρατική κοινωνία χωρίς κλειστοφοβικά συμπλέγματα, μιά δυναμική εξέδρα για άνοιγμα προς τον κόσμο και όχι ένα "κάστρο" που πρέπει να προστατευθεί από τους "βάρβαρους".
Εγώ και οι φίλοι μου, ας πούμε ότι το έχουμε δει το θέμα λίγο πιό "ιδεολογικά" και, ονειρευόμαστε μιά κοινωνία πολύχρωμη, ανοικτή προς το διαφορετικό, που θα αγκαλιάζει και δεν θα περιθωριοποιεί το ιδιαίτερο, που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα προστατεύει τους δημιουργικούς έλληνες.
Εμείς, ας πούμε, δεν αποδεχόμαστε τον παθητικό ρόλο του πολίτη-καναπέ και θέλουμε πολύ να σπάσει αυτή η κομματική νομενκλατούρα, που προωθείται παντοιοτρόπως..να μπορέσουμε κάποια στιγμή να εκφράσουμε την άποψή μας και ..ας μην εισακουστεί..αρκεί το να καταγραφεί.
Δεν είμαστε ρομαντικοί ουτοπιστές φυσικά και δεν περιμένουμε όλοι να ασπαστούν τις δικές μας αναζητήσεις, αλλά τελικά, μήπως αυτή η γενικότερη απαξίωση που επιφυλάσσεται στο πολιτικό σύστημα εδώ και 4-5 χρόνια, είναι αποτέλεσμα αργόσυρτων εξερευνήσεων του κόσμου των ιδεών?
Μήπως και η ατέρμονη ομφαλοσκόπηση, είναι χάσιμο χρόνου?
Μήπως πρέπει να "ξαναβρεθούμε" και να προσπαθήσουμε να τα ξαναβρούμε με την ιδεολογία μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ενδο-υπονομεύσεις?
Πιστεύω ότι μόνον έτσι θα αναδειχτούν οι καλύτεροι και αξιολογότεροι και φυσικά έτσι θα αποδυναμωθεί και η τηλε-ύπνωση και η ανάδειξη των πολιτικών τύπου μαριονέτας, είτε στο τοπικό είτε στο πανελλαδικό πολιτικό σκηνικό.

Φιλικά
Μαίρη