Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

… δέσμευση συντροφικότητας στην υπηρεσία του τόπου μας ...



Την ερχόμενη Κυριακή στις 18 Μαΐου, καλούμαστε μέλη και φίλοι να αναδείξουμε τα περιφερειακά όργανα σε επίπεδο Δήμων (Τοπικές Οργανώσεις), Νομού (Νομαρχιακές Επιτροπές) και Περιφέρειας (Περιφερειακή Επιτροπή), καθώς και τα δίκτυα νεολαίας (δημοτικά και νομαρχιακό). Όργανα που θα συνδράμουν το ΠΑΣΟΚ στον αγώνα ενάντια στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Στους συντρόφους που θέτουν εαυτούς στη κρίση της βάση του κινήματος σε τοπικό επίπεδο, διακρίνουμε παλαιοτέρους που έχουν ήδη προσφέρει στο κίνημα και στη τοπική κοινωνία γενικότερα («παλαιοί»), αλλά και συντρόφους που είναι καιρό τώρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έως τώρα βοηθούσαν στο πλευρό άλλων συντρόφων («νέα πρόσωπα»). Ποιοι τελικά θα επιλεγούν μικρή σημασία έχει, είναι διάχυτο το συναίσθημα ότι όλοι θέλουν να προσφέρουν είτε εκλεγούν είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα μέλη, που δεν μπήκαν στη διαδικασία να διεκδικήσουν συγκεκριμένους ρόλους, είτε για να αφήσουν χώρο σε κάποιους νεότερους είτε γιατί απλώς αντιλαμβάνονται ότι οι δυνατότητες παρέμβασης και συμμετοχής έχουν να κάνουν με την όρεξη προσφοράς και φυσικά με τα πολιτικά αποθέματα που διαθέτει ο καθένας.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι ότι όσοι αναλάβουν την ευθύνη των τοπικών οργάνων, οφείλουν να κινητοποιήσουν όλα αυτά τα μέλη. Με τον όρο «κινητοποίηση», δεν νοείται βέβαια απλώς η τήρηση ενός πρωτοκόλλου ονομάτων που θα κληθούν να παρευρεθούν σε κάποιες εκδηλώσεις του κινήματος. Κινητοποίηση σημαίνει η ενεργός, πλήρη και ισότιμη συμμετοχή στη διαμόρφωση άποψης περί των τοπικών θεμάτων, συμμετοχή στην εξεύρεση του τρόπου διαχείρισης των προβλημάτων της κοινωνίας μας, τον καθορισμό των κινήσεων του κινήματος και φυσικά την επιλογή των προσώπων που θα μας εκπροσωπούν σε συγκεκριμένους εκλογικούς αγώνες.

Η εκλογή κάποιων στα όργανα την ερχόμενη Κυριακή, σε καμιά περίπτωση δεν τους καθιστά «τοπικούς σοφούς» που θα αναλάβουν να υποκαταστήσουν το κίνημα ή έστω τοποτηρητές του κινήματος, τους καθιστά υπεύθυνους να φροντίσουν στις ενέργειες του κινήματος (σε τοπικό επίπεδο πάντα) να συμπεριλαμβάνεται πάντα η βούληση όλων των μελών και φίλων και οι δραστηριότητες του τοπικού ΠΑΣΟΚ να μην έχουν απλώς τη παθητική αποδοχή αλλά την έμπνευση όλων. Δε συμφωνούμε όλοι σε όλα, αλλά υποχρεούμαστε να αναλύσουμε μέχρι τέλους όλες τις πιθανές εναλλακτικές που θα προταθούν όχι από τα μέλη των επιτροπών αλλά από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Η συμμετοχική δημοκρατία στη κοινωνία δε πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, αν το μόνο κίνημα που τη πιστεύει και την έχει υποσχεθεί, δε φροντίσει μέσα στους κόλπους του να διασφαλίσει την ελεύθερη δημοκρατική συμμετοχή όλων των μελών και φίλων του, κι ας σημαίνει αυτό περισσότερη δουλεία για τις Συντονιστικές Επιτροπές.

Προφανώς το πρώτο μέλημα είναι να διασφαλιστεί ότι ιστορικά μέλη, όχι για λόγους ευγένειας, αλλά για λόγους ανάγκης του κινήματος, θα πρέπει να συμμετάσχουν (έστω και με πίεση) στη λειτουργία των οργάνων που συγκροτούνται.

Ακόμη - και είναι καλό να το πούμε τώρα πριν τις εκλογές της Κυριακής - όσοι εκδήλωσαν θέληση να συμμετάσχουν στα όργανα, θα πρέπει να καλούνται να συμμετάσχουν κανονικά σε αυτά όπως και τα εκλεγμένα μέλη. Αν δούμε τα νούμερα γίνεται προφανές ότι στη πράξη δε «βαραίνει» το σχήμα, αντίθετα διασφαλίζεται η πληρότητα των οργάνων σε περιπτώσεις απουσίας των τακτικών μελών.

Κυρίως όμως πρέπει να γίνει σαφές (πρώτη απόφαση του κάθε οργάνου) ότι οι υποψήφιοι γραμματείς που δεν εκλέχθηκαν, αποτελούν πλήρως ισότιμα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών. Είναι συγκεκριμένα τα άτομα, τα ξέρουμε, και ξέρουμε ότι τους χρειαζόμαστε. Όχι, όλα αυτά δεν είναι αντίθετα ούτε στο καταστατικό ούτε στις εγκυκλίους. Στο πνεύμα του προέδρου είναι και στο περιεχόμενο του κινήματος είναι που μας θέλει όλους παρόντες. Οι σύντροφοι άλλωστε, οφείλουν να μην εγκλωβίζονται από τυπικότητες. Έτσι κι αλλιώς και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι κάποια ανάγκη της προκαλεί. Το πράττουμε εδώ και το παραδίδουμε ως καλό παράδειγμα στο κεντρικό ΠΑΣΟΚ για να το κάνει επίσημη εγκύκλιο του κινήματος, γιατί σίγουρα κι αλλού οι ίδιες ανάγκες υφίστανται.

Τέλος, το κίνημα που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιοχών στο σύνταγμα, δε μπορεί να μην λάβει υπόψη τη νησιωτική ιδιαιτερότητα στην εσωτερική του δομή. Για τις Κυκλάδες το έχει ήδη κάνει. Για τα Δωδεκάνησα δεν υπάρχει σχετική μνεία, γιατί κάποια πράγματα μπορούμε να τα λύσουμε και μόνοι μας. Δεν είναι δυνατό τα νησιά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής του νομού μας, να μην εκπροσωπούνται σε αυτές. Είναι κατανοητό ότι όσα νησιά δεν έχουν εκπρόσωπο στις αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (μιλάμε για μόνιμο κάτοικο και όχι απλώς κάποιο που κατάγεται από το εν λόγο νησί) θα πρέπει αυτοδίκαια ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης να συμμετάσχει ισότιμα με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη στη Ν.Ε.

Σύντροφοι, δεν είναι δυνατόν με ποσοστώσεις και διευκρινιστικές εγκυκλίους να διευθετηθούν οι τοπικές λεπτομέρειες. Δε θα είμαστε άλλωστε, άξιοι της εμπιστοσύνης των συντρόφων μας όσοι εκλεγούμε τη Κυριακή, αν ιδιαιτερότητες του τόπου μας δεν μπορούμε να τις διευθετήσουμε μόνοι μας.

Είναι χρέος μας, τώρα να προχωρήσουμε σε μια δέσμευση συντροφικότητας, για να υπηρετήσουμε καλύτερα τους κοινούς μας σκοπούς : να υπηρετήσουμε καλύτερα τον τόπο μας.

Πρωτοβουλία Νέων Σοσιαλιστών Ρόδου

neoisosialistes@mail.gr - http://neoisosialistes.blogspot.com/

6 σχόλια:

marym είπε...

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και καλή δύναμη σε όσους εκλεγούν!

Σχετικά με το εξαιρετικά ενωτικό κείμενο που έχετε αναρτήσει σύντροφοι...

Να κάνω μερικές ερωτήσεις?

Δεν ξέρω αν στην περιοχή σας αντιμετωπίσατε αυτά που αντιμετώπισα εγώ στην δική μου...
Ας πούμε... αντιμετώπισα μια "παλιά" δημοτική-νομαρχιακή ομάδα, που δεν μπορούσε να συντονιστεί για να συζητήσει, με αποτέλεσμα να μαζευτούν οι ελάχιστοι "πορωμένοι" και να αποφασίσουν για τις υποψηφιότητες και τα λοιπά σχετικά.

Αντιμετώπισα μια "βαριεστημάρα" του τύπου.."τώρα που αποχωρούμε εμείς, στάχτη να γίνουν όλα" και "θα τελειώνουμε τώρα ή θα αργήσουμε πολύ?"...

Επίσης αντιμετώπισα μιά "παλιά" ομάδα, που είπε .." τα κάναμε μιά χαρά τόσα χρόνια, όλα , και θα ξαναείμαστε υποψήφιοι".. και αναρωτήθηκα φωναχτά.. αφού είναι τόσο σωστοί και δημιουργικοί, γιατί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ- ο απλός κόσμος- δεν θέλει να έρθει να ψηφίσει και προσπαθούμε υπέρμετρα για την συμμετοχή, τρέχοντας μέρα- νύχτα?

Χωρίς καμμία αντιδραστική διάθεση και συμφωνώντας πλήρως με τις τοποθετήσεις σας στο συγκεκριμένο κείμενο, απλά αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να μην εκθειάζουμε τόσο πολύ όλους όσους απαξίωσαν την δυναμική του κόμματος τόσο καιρό, με την καρεκλο-ύπνωση και την έλλειψη πρωτοβουλιών για δημιουργικές αφυπνιστικές τοπικές ή και πανελλαδικές πολιτικές?

Ας μην τους ευλογάμε πάντα... είπαμε, καλοί και χρυσοί οι σύντροφοι, αλλά μας ατόνησαν εντελώς.

Και πάλι καλή επιτυχία!

still-elate είπε...

Κατ αρχάς καλή επιτυχία ευχομαι ειλικρινά!!!
Δευτερον ...σιδερο στη μέση σας και για τα προεκλογικά και για τα μετα!!!

Όσο για το σχολιο της Μαίρης ειμαι απόλυτα συμφωνη, με μια επιφύλαξη: επειδη παρατηρειται
α) να καιγονται τα χλωρα μαζι με τα ξερα, δηλαδη να καιγονται και εκεινοι που υπηρξαν νησιδες ηθικης και αξιοκρατικής τάξης μεσα σ αυτο το λιμναζον καθεστως
β) να καιγονται ...ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΛΩΡΑ, και οι κυριοι αιτιοι και υπαιτιοι να τη βγαζουν καθαρη,

νομίζω ότι πρέπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι να μην αδικήσουμε -εστω και με τα λογια- οσους προσπαθουσαν αυτα τα χρόνια να διατηρήσουν τις ραρχες τους και μαζι μ' αυτες και την αξιοπρέπεια του κόμματος, σε ο τι σκαλί κι αν βρίσκονται...
Αν δεν υπήρχαν αυτοί να κρατάνε κάπως τα γκέμια, με πολύ ζόρι και ΠΟΛΥΥΥΥΥ προσωπικο και πολιτικο κόστος, η "γή" που εχει αναφέρει αλλού η Μαίρη θα ηταν εντελως "καρβουνιασμένη", κι οχι "ημικαμένη"...

Σε κάθε ομως περίπτωση, ευχομαι οι ψηφοφοροι να εννοούν την ανανεωση που ζητάνε, οχι στο πόσους αλλα στο ποιούς θα εκλέξουν.
Υπάρχουν 20χρονα που εχουν πληρως συσσωματωθει στο λιμναζον νερο, οπως ακριβως υπάρχουν και 70ρηδες που ειναι πνοη δροσιάς στο κίνημα...
Ισως ειναι η τελευταία τους ευκαιρία σ' οσους εχουν και το μαχαιρι και το πεπόνι, τους ΠΑΣΟΚους δηλαδη, φίλους και μέλη, να αποδείξουν ότι εννοούν οσα αιτούνται....

Διαφάνεια, αξιοκρατία, ανανέωση.

...να δουμε....

Unknown είπε...

Καλή επιτυχία και σε σένα συντρόφισσα (ελπίζω να συμμετέχεις κι εσύ στις διαδικασίες) και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Προφανώς πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν σε όλες τις περιοχές τουλάχιστον στην επαρχία. Ενωτικά λόγια όμως είναι ίσως η καλύτερη εισαγωγή για το σάλπισμα συστράτευσης που έρχεται.
Ως προς την ουσία του ερωτήματος στη προτελευταία σου παράγραφο :
Ένας σύντροφος από τη περιοχή (δεν ανήκει στη πρωτοβουλία μας) είπε «ας γίνουμε εμείς καλύτεροι τους» και το κρατάω αυτό ως ελάχιστο στόχο. Μη ξεχνιόμαστε και οι προηγούμενοι με τις ίδιες προθέσεις με τις δικές μας άρχισαν και σε χειρότερες εποχές και χωρίς πολύ ελπίδα ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Και εκείνοι καλύτερα από τους προηγούμενους ήταν σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν και η αλήθεια είναι ότι κάτι έκαναν. Απλώς δεν το κράτησαν ζεστό για εμάς κι έτσι εμείς το νιώθουμε κρύο και προσπαθούμε να το ζεστάνουμε πάλι. Αν δεν αποδειχθούμε καλύτεροι (μιλάω γενικά για τη γενιά μας) η επιείκεια που τώρα καλούμαστε να δείξουμε θα μας φανεί χρήσιμη, γιατί κι εμείς θα τη ζητήσουμε από τα παιδιά μας. Από την άλλη, αν τα πάμε πολύ καλύτερα, πιστεύεις πως θα έχει νόημα όποια σκληρή κρητική προς τους προηγούμενους ?
Μη μαυρίζεις τη ψυχή σου, μη λασπώνεις τα φτερά σου, ο ουρανός είναι ψηλά κι έχουμε πολύ δρόμο να ανέβουμε.

marym είπε...

@ tony

Mάλλον σε μένα απευθύνεσαι, αν το εξέλαβα σωστά!
Κατ΄αρχήν να απαντήσω ότι, είμαι υποψήφια σε μιά δημοτική οργάνωση της επαρχίας και γω,και θα συμφωνήσω μαζί σου, ότι το φαινόμενο αυτών των συμπεριφορών είναι πιό οξυμένο στην περιφέρεια, μάλλον γιατί είμαστε πιό κλειστές και μεταξύ μας γνωστές λίγο-πολύ κοινωνίες.

Τώρα σχετικά με τις σκέψεις σου...

Παρόλο που το κληροδότημα που μας ενεχειριάζουν τα "ξερά" παλιά στελέχη, δεν είναι αρκετό για να με μετατρέψουν σε απαθή και παραιτημένο δέκτη των πολιτικών ανατροπών που συντελούνται μέσα στο ΠΑΣΟΚ αυτήν την εποχή.
Έχω κουράγιο και μεγάλη αποφασιστικότητα για να αλλάξει το σκηνικό.
Αλλά η αλλαγή πρέπει να ξεκινησει πρώτα από μας...να γίνουμε εμείς η αλλαγή που λέει και ο πρόεδρος.
Και αλλαγή τουλάχιστον όπως την εκλαμβάνω εγώ, σημαίνει...

1.Δεν "ξαπλώνω" στις ράγες της παλαιοκομματικής νομενκλατούρας

2.Δεν συμβιβάζομαι και καυτηριάζω συμπεριφορές political Corporations, εντός του κινήματος και τοπικά και πανελλαδικά..γιατί αυτό είμασταν και ας μας ψιλοπονάει.

3.Το παίρνω το τραίνο για την ανατροπή και την ρήξη και ας είναι δύσβατη και χρονοβόρα η διαδρομή..τουλάχιστον όταν κατέβω θά έχω χαρεί το ταξίδι και θα ξέρω ότι συνειδησιακά δεν πρόδωσα τις βασικές πολιτικές αρχές του κόμματος που υπηρέτησα.

και

4.Δεν θέλω να αφήσω σε κανέναν "ΕΜΠΕΙΡΟ", την ψευδαίσθηση ότι είμαι πρόβατο και θα με χειραγωγήσει ή θα με καπελώσει στην πρώτη στροφή ..στην πρώτη δυσκολία..

Μπορεί να σου φαίνονται λίγο επαναστατικά όλα αυτά, αλλά πίστεψέ με, όταν θέλω να διοχετεύσω την δημιουργική και δυναμική μου αντίσταση προς τον κόσμο και να πεισθεί ότι είμαι "ειλικρινής"..ως προς τις προθέσεις μου τουλάχιστον... πρέπει να του τα εκθέσω αντικειμενικά και με σκληρή γλώσσα τα όσα μας έφεραν σ΄αυτήν την ετοιμόρροπη κατάσταση.

Μια ρώσικη παροιμία λέει:
" Μόνος στη μάχη δεν κερδίζεις" και συμφωνώ, αρκεί τις συμμαχίες να τις ψάχνεις΄..όχι στους γονατιστούς, αλλά στους μικρούς και όρθιους.

Φιλικά
Μαίρη

Unknown είπε...

@ marym

Φίλη Μαίρη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όμως
η αδικία είναι μάλλον από τις λίγες αμαρτίες που δε συγχωρεί ούτε ο Θεός (κι αυτός συγχωρεί πολλά). Προτιμώ να αδικηθώ παρά να αδικήσω. Δε θα μπορούσα να είμαι αλλιώς στη πολιτική μου συμπεριφορά. Παιδιάστική αφέλεια ίσως, αλλά βοηθάει να κοιμάμαι ήσυχος κι όταν μπεις στη διαδικασία να ζητάς την εμπιστοσύνη συμπολιτών σου, το να συνεχίσεις να κοιμάσαι ήσυχος είναι δύσκολος στόχος κι εμπεριέχει όλα τ’ άλλα. Το να κοιμάμαι απλώς και να μη συμμετέχω προφανώς δε μου αρκεί κι απ’ ότι αντιλαμβάνομαι αυτό ισχύει για πολύ περισσότερο κόσμο από ότι νόμιζα πριν από λίγο καιρό. Το βλέπω και στους συντρόφους της πρωτοβουλίας νέων Σοσιαλιστών Ρόδου, αλλά και σε συντρόφους μακρινούς που ως δια μαγείας πιστεύουμε τα ίδια ακριβώς πράγματα. Αυτή η μαγεία (ανάγκη την εγέννησε) είναι κι η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος.
Δε πιστεύω ότι απαιτούνται ανίερες συμμαχίες για να πετύχουμε τους σκοπούς μας, απλώς δεν έχουμε τη πολυτέλεια αλλά κα το δικαίωμα να αποκλείσουμε ανθρώπους να αγωνιστούν δίπλα μας, γιατί απλώς έχουν δώσει κι άλλους αγώνες παλαιότερα, δίπλα σε κάποιους που στο τέλος παζάρεψαν ιδανικά κι αξίες. Για τους υπόλοιπους, τους άχρηστους, μη τους πολυλογαριάζεις (αλλά μη τους γυρίσεις και τη πλάτη - θα σε μαχαιρώσουν) θα ξεθωριάσουν όταν σταθούν δίπλα σε χρήσιμους.

Φιλικά
αντώνης

marym είπε...

Αντώνη, χαίρομαι που μιλάμε, γιατί πραγματικά μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες!!!
Δηλαδή να γίνει αυτή η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην διακυβέρνηση της χώρας,ΑΛΛΑ... αφού έχει μάθει από τα λάθη του και αφού έχει καθαρίσει τον χώρο του.
Αντώνη, δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Θέλω πολύ να το δω έτσι ρομαντικά και ουτοπικά το θέμα, αλλά κόβομαι όταν βλέπω για άλλους "στρωμένο το τραπέζι" και οι υπόλοιποι να περιμένουν το συσίτιο απόρων και αστέγων.
Οι σύντροφοι που δώσανε πολλά στο κίνημα,έχουν την αγάπη μας και την αναγνώρισή μας, αλλά ΩΣ ΕΚΕΙ..
Τα δώσανε όλα, ξαναλέω ευχαριστούμε γι΄αυτό, μερικοί πήραν και τα ανταλλάγματά τους..οκ το προσπερνάμε και αυτό...και τώρα σπίτι τους να ξεκουραστούν, να δώσουν και οι καινούργιοι αυτό που έχουν και θα κριθούν και αυτοί, ουδείς υπεράνω κριτικής!.. (και ας βοηθάνε απέξω αν έχουν την θέληση και την μεγαλοκαρδία που δεν την πολυβλέπω!).

Όταν πριν από λίγο καιρό, με ρωτήσανε γιατί δεν ασχολούμαι με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, είχα πει κάποιους λόγους Αντώνη και θα στους μεταφέρω εδώ,και το σχολιάζεις, αν θέλεις φυσικά...

Α. Γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χώρος να δραστηριοποιηθώ μέσα από τα στεγανά του κομματικού μηχανισμού έτσι όπως έχει καταντήσει. Μου κόβουν την παροχή οξυγόνου και σαν ετοιμοθάνατη περιμένω να με αποσυνδέσουν και να πεθάνω.

Δεν έχω κέφι καθόλου για βολεματάκια- θεσούλες και ρουσφετάκια… δεν κάνω κέφι καθόλου τις τηλεφωνικές κλήσεις είτε προεκλογικά είτε στις συγκεντρώσεις φεστιβαλικού χαρακτήρα…



Β. Γιατί δεν με ενδιαφέρει η αναγνώριση από τον κομματικό μηχανισμό και ακόμα περισσότερο η ανταπόδοση της κάθε πολιτικής κίνησης. Είμαι ελεύθερη να εκφράζομαι πολιτικά άρα και να δρώ μέσα από την δική μου (-σας ή τους-) ομάδα χωρίς πάτρονες και πολιτικούς διδασκάλους και γραμμές… Μου αρκεί η γραμμή Γ.Α.Π και με καλύπτει απόλυτα.



Γ. Γιατί βαρέθηκα να δραστηριοποιούμαι μέσα στον χώρο που όλοι άνω των 45 λένε πόσο Πασοκ ήταν από το 74 και πότε ξύπνησα εγώ και τώρα ψάχνομαι… και διερωτάμαι μα όλοι εσείς δεν κάνατε την ζημιά στο ΠΑΣΟΚ ;;;!!! Εμείς οι άνω των 45 ή 50 δεν είμαστε αυτοί που το καταντήσαμε παράγκα το κίνημα;



Δ. Γιατί υποστηρίζω τις άφθαρτες κομματικές νεωτερίστικες κινήσεις, με τα ρίσκα τους μακριά από τον γνωστό …του γνωστού … ω γνωστέ…του γραμματέα της ΝΕ και ΤΟ… και μου αρέσει πολύ ο αέρας της δημιουργίας νέων μορφών πολιτικής έκφρασης.

Συμφωνείς ότι είναι έτσι τα πράγματα?
Θέλουμε να αλλάξουν όλα αυτά?
Θέλουμε ξανά να εμπνεύσουμε καινούργιους ανθρώπους?
Τότε να πούμε την αλήθεια.. τα τελευταία χρόνια δεν είμασταν το ΟΛΟ ΠΑΣΟΚ, είμασταν "ολίγον από ΠΑΣΟΚ", γιατί δώσαμε το περιθώριο,οι πολλά προσφέροντες σύντροφοι να χειραγωγήσουν και να καθοδηγήσουν προς όφελος ατομικών και οικογενειακών συμφερόντων.

Δεν αντιπαρατίθεμαι μαζί σου..το αντίθετο μάλιστα...ίσως και να μην είμαι καθόλου ρομαντική, αλλά αν αφήσουμε τους συναισθηματισμούς το μόνο που θα καταφέρουμε είναινα είμαστε καμμιά δεκαριά χρόνια ακόμα στην αντιπολίτευση..Και αυτό δεν το θέλουμε..το θέλουμε?

Χαίρομαι που μιλάμε και πάλι καλή επιτυχία σε όλυς τους ΝΕΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ..

Φιλικά πάντα
Μαίρη